Jul på Liseberg

Då är det snart dags för Liseberg att öppna portarna och bjuda in till "Jul på Liseberg". Det är inte länge som Liseberg håller stängt nu för tiden, nöjesparken stängde för bara några veckor sedan och den 16 november så öppnar man igen. Det finns inga direkta nyheter i år, men det räcker ju gott med gammaldags julmarknad, dignande julbord, isbana, allsång och härliga åk – allt till tonerna av julmusik och doften av glögg och brända mandlar. För att inte tala om alla miljontals glimrande juleljus. Lotta Engberg kör sin allsång (varje söndag) med gästartister och en mångtusenfaldig allsångspublik. Men fräckast är nog ändå Liseberg Ice Gallery & Bar där man serverar goda drycker i en minst sagt unik miljö. Väggar, bardisk, bord och till och med dricksglasen är gjorda av is!

Här kan man också äta julbord eller ha en julfest på någon av alla restauranger som finns. Men se till att boka i förväg, för det blir snabbt fullbokat.

Sen är det förstås så att man gärna vill att det ska vara snö när man går på julmarknaden, men eftersom det kan vara lite si och så med snö i Göteborg så brukar Liseberg ändå ta i rejält för att skapa julstämmning på andra sätt.

Om man kommer långt ifrån vill man kanske kombinera sitt besök med att bo på hotell, och då kanske Hotell Liseberg Heden eller varför inte Hotell Barken Viking.

5 comments:

Anonymous said...

Min favorit på Jul på Liseberg från förra året var "kaniner på hal is". Det var en isshow med Lisebergskaninerna, riktigt kul att se. Jag riktigt längtar till julen nu och till Liseberg.

Anonymous said...

Är det förresten någon som har tips på vad man kan gör mer i Göteborg för att komma i julstämmning förutom jul på Liseberg?

Anonymous said...

Besök www.goteborg.com

Jens said...

Är det någon som vet om de serverar riktig glögg på Liseberg och i så fall vart?

GunnarB said...

Visst kan man få riktig glögg på Liseberg. Den är ju inte gratis om man säger så, men glögg är ju nödvändigt för att komma i julstämmning. Jag kommer ge bort Blossas årgångs glögg till mina anställda som julklapp i år. :D