Universeum


Jag måste slå ett slag för Universeum i Göteborg, vilket härligt ställe att traska runt en söndageftermiddag (eller vilken annan dag som helst). Även om jag har varit där ett par gånger förut så är det alltid lika kul att klappa rockor, kolla in hajarna och försöka avgöra vilken haj som ser farligast ut. Men minst lika roligt är nästan experimentverkstaden där man kan testa en hel hög med saker man inte visste att man behövde prova. I regnskogen kan man se skuttande Goeldisapor, färggladapilgiftgrodor, kackerlackor, kajmaner och (om man har otur) en hårig jättespindel.

De har schyssta öppetider också eftersom det har öppet mellan 10-18 varje dag. Alltså kan man gå dit efter jobbet (jag har faktiskt varit på after work där en gång) eller bara sent en söndag när ingen annan är där.

Vill man se när dom matar hajarna lär man dock få trängas, det brukar vara runt 14.00 som hajarna ska få mat.

På Universeum finns också ett café om man själv blir hungrig. Vill man ha lite bättre mat kan jag rekommendera restaurangen på Världskulturmuséet som ligger granne med Universeum.

Det kostar sin slant att gå in på Universeum, 149 kr för en vuxen, men det är det värt.

Om man åker spårvagn så går man enklast av vid Korsvägen, åker man bil kan man parkera på Lisebergs södra parkering och sedan gå en bit (5-10 minuter).

No comments: