Direktflyg från Göteborg till Warszawa

I somras började LOT Polish Airlines flyga direkt från Göteborg till den polska huvudstaden Warszawa. Med mindre än två timmars restid kan man nu komma till denna mysiga stad som dessutom är på stark frammarsch rent ekonomiskt.

Så här står det i pressmeddelandet:

- Det är väldigt glädjande för Swedavia att kunna erbjuda fler resenärer en snabb och smidig direktlinje till den trendiga och spännande staden Warszawa. Det är också en viktig linje för affärsresenärer i både Polen och Västsverige, sa Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

På fyra år har trafiken från Göteborg till Polen fyrdubblats. Polens ekonomi är nästan lika stor som Sveriges men med en fyra gånger så stor befolkning. Mer än 300 svenska företag har dotterbolag i Polen, bland annat Volvo Trucks, Ericsson, Skanska, SKF, H&M, IKEA, Astra Zeneca, Scania och Getinge. Det gör Göteborg till en strategisk destination för affärstrafik till Warszawa. Med en restid på mindre än två timmar får västsvenskarna nu tillgång till en av Europas starkast växande marknader och samtidigt tillgång till ytterligare 70 internationella anslutningar från Warszawa.

Jag tror att många kommer att välja Warszawa som resmål för en långweekend nu när det är enkelt att flyga direkt från Göteborg.

No comments: